Frații Godei, patronii celebrelor azile unde bătrânii erau torturați și lăsați să moară de foame și în mizerie, sunt aproape de a scăpa de pușcărie. Instanța a decis plasare lor în arest la domiciliu.

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestării preventive pentru Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii groaznice, şi au dispus ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Godei mai este cercetat într-un dosar deschis de DNA.

Citește și: Ștefan Godei, patronul căminelor groazei, vrea să iasă din arest cu orice preț. Pe cine a dat în judecată?

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Daniel Godei şi Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Tot vineri, instanţa a admis propunerea de prelungire pentru 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu faţă de Ioana-Andreea Caraulasu, Cristina Tudorancea, Claudia Costescu şi Gheorghiţa Trifu.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan Godei cheltuia din banii făcuți pe prostituate, droguri și lăutari, într-o singură noapte cheltuind 5.000 de euro.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se arată în referatul procurorilor.

Citește și: Tupeu maxim: patronii căminelor groazei cer să fie lăsați în libertate și râd în fața judecătorilor – Zi crucială la Curtea de Apel București

Direcțiile de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6, au fost stoarse de aproape 4 milioane de lei, bani care trebuiau să fie folosiți pentru îngrijirea și mâncarea beneficiarilor din centrele pe care le controla, însă procurorii au stabilit că oamenii au îndurat condiții inimaginabile.

Godei a mai investit banii în imobiliare, în Capitală și în județul Ialomița.

Alți bani mergeau în investiții imobiliare. „Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, potrivit aceleiași surse.

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2021 – iunie 2023, grupul infracțional organizat condus de Godei a încasat 3.763.869 de lei, iar cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Godei conducea Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, prin care controla afacerea prin care înfometea oamenii pentru a face un profit uriaș, unde a fost vicepreședintă consiliera Gabrielei Firea, Ligia Gheorghe (fostă Enache).

Ligia Enache a susținut că l-a ajutat pe Godei să înființeze asociația, însă ea nu apare ca membru fondator, și că și-a dat demisia în 2022, dar o schimbare în statutul asociației s-a făcut în 2023.

Ligia Gheorghe a fost citată ca martor și vineri s-a autosuspendat din funcția de consilier pe care o deține la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, condus de Gabriela Firea, cu care a lucrat foarte mulți ani pe vremea când Firea lucra la Intact Media Group, care controlează Antenele.

 
 
Articolul precedentȘeful DGA Liviu Vasilescu s-a pensionat
Articolul următorCONTROVERSAT. Cum scapă de probleme șoferii care consumă droguri: „Fapta nu e prevăzută de legea penală”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.