Noaptrea trecută, un grup de 19 tineri,  cu vârste între 16 și 20 de ani, au fost aduși de jandarmi la sediul IPJ Brăila pentru a fi sancționați contravențional. Conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al IPJ Brăila, una dintre persoane a solicitat să facă plângere penală pentru comportare abuzivă a jandarmilor. 

”S-a stabilit faptul că în jurul orei 00.00, la sediul Poliției Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri, cu vârste între 16 și 20 de ani, pentru a fi sancționați conform prevederilor legale. În sediul subunității una dintre persoane a reclamat faptul că ar fi fost agresată de către forțele de ordine, solicitând să depună plângere penală. Ulterior, în jurul orei 03.00, Spitalul Județean de Urgență Brăila a sesizat polițiștii cu privire la faptul că în unitatea medicală s-au prezentat cinci persoane care ar fi fost agresate. În jurul orei 04.45, prin apel la 112, un bărbat a sesizat faptul că prietenul să ar fi fost agresat. Polițiștii au întocmit actele necesare pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și apoi către Parchetul Militar competent”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Geanina Niculae.

„Recent, pe reţelele de socializare a fost lansată o informaţie falsă, referitoare la decesul unui protestatar din municipilu Brăila. Infirmăm această informaţie, niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe din Brăila nu a decedat. Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă, întrucât ‘’pata de sânge” era de fapt o eşarfă, de culoare roşie. Îi rugăm pe toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie. Informați-vă doar din surse oficiale!” a transmis la rândul său pirtătorul de cuvânt al IJJ Brăila, Florin Telefca.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPercheziții domiciliare în Buzău, Brăila și București
Articolul următorTIR-urile încărcate cu lemne, survolate de elicoptere. Tăieri ilegale din pădurile din Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.