În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, în Buzău, Brăila și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 13 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Brăila și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău. De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi înființat culturi indoor și outdoor de cannabis.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, pe raza județelor Buzău și Brăila și a municipiului București, a acționat o grupare infracțională formată din 13 persoane, care a procurat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, le-a transportat, depozitat, preparat și vândut către consumatori de pe raza județului Buzău, cu precădere în municipiul Râmnicu Sărat.

Gruparea, construită pe relații de prietenie, era structurată pe mai multe paliere: primul palier – dealerii principali care procurau substanțele interzise; al doilea palier – dealerii secundari care se aprovizionau de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc și al treilea palier – consumatorii care se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, intermediind vânzarea sau oferind spre vânzare o parte din substanţe, pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.

În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, au fost ridicate 950 de grame de canabis, recipiente care conțineau componente chimice utilizate la prepararea substanțelor psihoactive, mai multe telefoane mobile și 3.600 de lei.

Au fost puse în executare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, precum și jandarmi ai inspectoratelor județene de jandarmi  Buzău și Ploiești şi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

ImagineImagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentJandarmeria trage un semnal de alarmă! Știre falsă demontantă în cazul tânărului căzut pe asfalt la Brăila
Articolul următorȘase persoane au reclamat că au fost agresați de jandarmi la protestul de aseară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.