Fostul şef al Postului de Poliţie Fărcaşele din judeţul Olt a fost condamnat definitv la închisoare după ce a luat mită 750 de euro pentru a interveni într-un dosar.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţei, Curtea de Apel Craiova a respins, luni, ca nefondat apelul formulat de fostul șef al Postului Fărcaşele împotriva hotărârii de condamnare a Tribunalului Olt, dispusă în 15 aprilie 2022.

Astfel, rămâne definitivă condamnarea fostului poliţist la pedeapsa de patru ani închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de luare de mită și doi ani și opt luni închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de trafic de influență și pedeapsă complementară.

Acesta va executa patru ani, 10 luni și 20 de zile închisoare în regim de detenție.

Fostul şef de post a fost prins în flagarat, pe 17 februarie 2020, de Serviciul Județean Anticorupție Olt, imediat după ce a primit suma de 750 de euro de la martorul denunțător.

„Suma a fost pretinsă de polițist în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal ce-l privea pe denunțător și intervenția în acest sens pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală în cauza respectivă. În cauză, SJA Olt a beneficat de sprijinul Structurii centrale din DGA”, transmite sursa citată.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMama celor 3 copii din București care au murit într-un incendiu a fost reținută
Articolul următorPercheziţii în Giurgiu şi Bucureşti într-un dosar privind infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu, vizaţi de anchetă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.