Poliţiştii Capitalei au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov şi au dus la audieri două persoane, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat la bugetul de stat este de 450.000 de lei.

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2016 – 2020 o societate comercială s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea contabilă şi declararea de achiziţii fictive de la 60 de societăţi de tip fantomă, în sumă totală de 2.000.000 lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, AGERPRES.

În cursul zilei de 16 martie, au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov, două persoane fiind conduse la audieri.

Ancheta a stabilit că prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 450.000 de lei.

„În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de un bărbat de 72 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui imobil”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentTrei cetăţeni români, cercetaţi pentru trafic cu migranţi la frontiera cu Ucraina
Articolul următorUn bucureștean și-a făcut propria producție de marijuana în apartamentul său din București!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.