Percheziții de amploare, joi dimineață, la firmele de livrări care au angajat cetățeni din țări asiatice. Polițiștii și procurorii fac 35 de percheziții domiciliare, în București și Ilfov, la persoane cercetate cu privire la ilegalități comise în legătură cu activități de curierat și transport alternativ de persoane. 

Potrivit unui comunicat oficial, este vorba de 8 dosare penale în care se desfășoară activități procedurale, 14 persoane bănuite sunt cercetate cu privire la săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăți comerciale pe care le administrează în drept sau în fapt, ar fi acționat pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți (în mare parte cetățeni provenind din Asia), dar și prin omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive.

Prin astfel de subterfugii se estimează că statul a fost prejudiciat cu 12.260.000 de lei.

Perchezițiile au ca obiect documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea și conducerea celor în cauză la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice – D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Totodată, aceștia beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică și al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Articolul precedentCriminalul omului de afaceri din Sibiu și-a recunoscut faptele
Articolul următorJurnalistul Mihai Munteanu, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE după ce a fost prins drogat la volan. Trecutul întunecat îl prinde din urmă: condamnat anterior și pentru tâlhărie și agresiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.