Nicolae Ciucă – premierul României spune că noile Legi ale Justiției, promulgate de președintele Klaus Iohannis, marți, aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România.

„Pachetul de legi ale Justiției a fost promulgat astăzi de președintele Klaus Iohannis, încheind un traseu de analize și dezbateri în care au fost implicați toți actorii din domeniu, atât de pe plan intern, cât și extern. În forma finală se regăsesc recomandările preexistente ale Comisiei de la Veneția, MCV, instanțelor judiciare și organizațiilor profesionale.

Îi mulțumesc ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru toată munca pe care el și echipa sa au depus-o în redactarea acestor legi, atât de importante pentru parcursul european al țării noastre.

Un rezultat al dezbaterilor intense este faptul că noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România, forma lor finală fiind unanim acceptată de toate părțile consultate. Prin aceste noi legi, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene și se consolidează independența justiției”, a transmis Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți,  cele trei legi ale justiției votate de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentREVOLTĂTOR! În ultimele 9 luni s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică
Articolul următorVIDEO Șapte militari de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, arestați pentru furt de combustibil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.