Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a șapte militari și a unui civil de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, suspectați pentru furt de combustibil.

„Solutia pe scurt:

În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București în dosarul penal nr. 444/P/2022.

În baza art. 223 alin.2 C.p.p. în referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaților: -plt. Maj.ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN -cpt. GHERASIM ANDREI -civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECÂ VICTORAȘ- pe o perioadă de 30 zile, începând cu dată de 16.11.2022 și până la dată de 15.12.2022, inclusiv, cu excepția inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata măsurii arestării va curge de la dată punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Respinge cererile formulate de inculpații Alecsandru Marin și Dolofan Marius Bogdan de luarea a măsurii controlului judiciar, precum și cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpații GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAȘ. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă.

Măsura se comunica administrației locului de deținere.

În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror.

Pronuntată în camera de consiliu, azi, 16.11.2022″

 

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparținand unității militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

22 de militari şi civili sunt acuzaţi de procurori că, în ultimele luni, au furat şapte tone de combustibil, motorină şi kerosen din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Combustibilul era sustras direct din cisterne, în bidoane şi canistre de plastic şi era scos din bază chiar cu maşinile personale ale suspecţilor, susţin surse din anchetă. Apoi era vândut la negru, brut sau diluat, către fermieri, proprietari de utilaje agricole.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNicolae Ciucă, despre Legile Justiției: „Aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România”
Articolul următorDecizie definitivă a ICCJ: Starea de alertă a fost prelungită ilegal. Certificatul verde, inutil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.