Judecătoarea care și-a bătut joc de victimele ucise de Vlad Pascu încasează zeci de mii de lei pe lună de la statul român. Magistrata Ioana Ancuța Popoviciu a mestecat gumă în timpul procesului și a șocat audiența atunci când a întrebat dacă unul dintre tinerii morți în accident se află în sală. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului cere chiar excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei, mai ales că ea a fost cercetată pentru neglijență și în trecut. 

„Mi-a spus daca baiatul meu este in sala… N-am vazut in viata mea un asemenea judecator. Ii voia buletinul”, a povestit Valentin Olariu, tatal lui Sebastian.
Momentele care l-au pus la pământ pe acesta. Bărbatul a ieșit cu lacrimi în ochi de la primul termen al procesului, oripilat de întrebările judecătoarei.

Ioana Ancuța Popoviciu și-a încheiat stagiatura acum 12 ani, iar din martie 2022 lucrează la Judecătoria Mangalia. Anul trecut, judecătoarea a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

Până recent, Ioana Popoviciu a lucrat la Judecătoria Ineu. Potrivit declarației de avere din data de 16 iunie 2023, femeia deține, din 2007, un teren intravilan în Beiuș, în suprafață de 338 mp, dar și o casă de locuit, tot în Beiuș, în suprafață de 68 mp, bunurile fiind dobândite prin contracte de donație. Judecătoarea mai are, din 2022, două apartamente în Mangalia: unul cumpărat direct și altul prin credit ipotecar.

Din salarii, magistrata a câștigat în 2023 156.663 de lei, adică 13.052 de lei pe lună. În momentul în care a depus declarația, judecătoarea a menționat că are un singur cont în bancă, cu doar 1.000 de lei, mai puțin de 10% din salariul lunar. Pe lângă toate acestea, Ioana Popoviciu a declarat și patru credite, de peste 551.000 de lei.

Avocații și familiile victimelor ucise de Vlad Pascu o acuză pe judecătoare de lipsă de profesionalism. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentJudecătoarea care nu știa de victimele de la 2 Mai are probleme cu legea
Articolul următorStatul paralel își încordează mușchii: atac orchestrat la adresa jurnalistei Anca Alexandrescu, după dezvăluirile despre UNColdea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.