Reforma din Justiție a fost blocată de majoritatea parlamentară formată de PSD și aliații săi, politicieni care s-au dedicat trup și suflet apărăriii infractorilor, a afirmat președintele Klaus Iohannis, potrivit realitaea.net, în discursul de la ședința de bilanț și alegeri a conducerii Consiliului Superior al Magistraturii.

„Prin votul de la referendum românii au transmis că independența justiției și buna ei funcționare nu sunt negociabile. Au dat un mesaj clar și pentru lupta anticorpuție și suntem datori să răspundem onest acestor solicitări.

Procesul de reparare a legilor justiției a început deja. Motivul pentru care acest demers nu s-a finalizat este binecunoscut: o majoritate parlamentare care nu a făcut niciun secret că e ostilă reformelor sistemului judiciar, dar s-a și dedicat trup și suflet unor legi menite să-i apere pe infractori, o majoritate care nu s-a sfiit să voteze contrar interesului public.

De aceea, legislația într-un domeniu atât de important trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample în viitorul Parlament, cu o majoritate construită în jurul unor forțe democratice,” a afirmat șeful statului.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentInterpol, ALERTĂ globală de securitate: Vaccinurile antiCovid ar putea fi ținta grupurilor de crimă organizată
Articolul următor12 persoane reținute în dosarul mitei din spitalele COVID-19, inclusiv șeful Biroului de Operațiuni Speciale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.