Dosarul dublei crime de la Iași a fost închis de procurori. Principalul suspect, studentul marocan, a fost trimis în judecată pentru omor, distrugere și furt. Probele adunate în cele 5 luni de procurorii criminaliști vor fi analizate de judecător. 

 

Principalul suspect în cazul asasinării celor doi studenți la Medicină de la Iaşi a fost trimis în judecată, la mai bine de 5 luni de la comiterea dublei crime. Săptămâna viitoare este hotărâtoare pentru Ahmed Sami el-Bourkadi, student la Medicină și el, daca va fi sau nu trimis in judecată. Judecatorii vor analiza probele, iar daca vor fi admise, dosarul va pleca pe fond. Dacă nu, dosarul va fi înapoiat la Parchet, pentru refacere şi completare. În plus, perioada arestului preventiv, în care se află studentul marocan, nu poate depăși 6 luni. 

Dosarul a ajuns în instanță, dar suspectul marocan – Ahmed Sami el-Bourkadi susține că nu el este autorul, fiind acuzat de omor calificat. Acesta se află de cinci luni este în arest preventiv și nu şi-a recunoscut vina.

 

Procurorii au încheiat ancheta, deşi până acum anchetatorii nu au găsit nici arma crimei, nici telefoanele victimelor şi nu au putut stabili cu exactitate mobilul dublei crime.

Ei îl acuză pe tânărul marocan de omor calificat, de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, distrugere şi furt calificat.

 

În urma unor percheziții informatice în telefonul studentului canadian de origine marocană, anchetatorii au descoperit că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc.

Dubla crimă de la Iași a avut loc în luna decembrie a anului 2021, în cartierul ieșean Moara de Vânt. Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021 într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile cauzatoare de moarte au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, medicilor legiști.

În momentul audierilor anul trecut a mai multor persoane, studentul marocan a fost de negăsit. Fiind plecat din ţară, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său. Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor. Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi împreună cu prietena sa, pentru un city break. Suspectul a fost prins în Roma. 

Potrivit anchetei, pe 9 decembrie, principalul suspect s-a prezentat la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. El a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică, iar medicii i-au recomandat să revină la spital după cinci zile.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentCrimă Iași – Decizie bombă în ancheta dublei crime din Iași – Ce se întâmplă cu studentul care și-ar fi ucis prietenul și iubita acestuia
Articolul următorInstanța din Bulgaria amână decizia de extrădare a Elenei Udrea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.