Daniel Maricuța, fostul primar al Șelimbărului, alături de Elena Scumpu, secretarul Primăriei, împreună cu un al treilea urmărit penal în dosarul deschis în 2014 au dat în judecată procurorii anticorupție, relatează Turnul Sfatului. Ei cer judecătorilor să constate că cercetările penale durează prea mult și ar fi cazul să se încheie toată povestea.

Procesul vine după ce, în martie anul trecut, fostul primar al Șelimbărului și alți 12 inculpați au fost trimiși în judecată pentru fapte asimilate celor de corupție, prin care au generat un prejudiciu estimat la 16 milioane de euro. Rechizitoriul depus în instanță de procurorii DNA Structura Centrală (unde a fost transferat dosarul de la DNA Alba Iulia) reprezenta doar o parte din ”marele” dosar instrumentat începând din 2014 pe numele lui Maricuța, Scumpu și a altor mai bine de 20 de persoane, dosar care evalua prejudicii de 114 milioane euro.

Doar că procesul nu a mai ajuns la judecata pe fond: atât magistrații Curții de Apel Alba Iulia, cât și cei ai Înaltei Curți au desființat, pur și simplu, rechizitoriul întocmit de cei care au fost plătiți timp de opt ani pentru asta: cea mai mare parte a faptelor erau prescrise, multe probe erau nelegal obținute, iar pentru restul instanța a cerut scoaterea lor din probatoriu din cu totul alte rațiuni.

Citește continuarea articolului în Turnul Sfatului.ro

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentFrații Tate au ieșit din arest. Ce au decis judecătorii de la Tribunalul București
Articolul următorAnca Alexandrescu, după ce Rareș Bogdan a fost exclus din ancheta Otopeni: „O să vedeți în continuare că tot ceea ce am spus noi se va verifica!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.