Controversele din operațiunea de discreditare a Laurei Codruța Kovesi iau amploare! Nu știm încă cine sunt politicienii și afaceriștii din spatele spionării fostei șefe DNA. Însă procurorii spun în rechizitoriu că cei care l-au ajutat pe Daniel Dragomir sunt din zona afacerilor sau din zona politicii. În dosar apare și o înregistrare în care fostul colonel din SRI dispărut după condamnare negocia cu cei de la Black Cube. 

Deși l-au trimis în judecată pe fostul colonel Daniel Dragomir, procurorii n-au dat încă de complicii săi care ar fi comandat operațiunea de compromitere a fostei șefe DNA.

„Aceste persoane din spatele operaţiunii puteau proveni din medii direct interesate de strategia inculpatului Daniel Dragomir (sferă din care pot face parte oameni de afaceri cercetaţi penal de către D.N.A., oameni din zona politicului sau din alte zone de putere), persoane care în cunoştinţă de cauză au girat, susţinut (atât moral cât şi financiar) şi determinat demersurile infracţionale ale inculpatului”, spun procurorii, în rechizitoriul obținut de Realitatea PLUS.

De altfel, ei îl numesc pe Dragomir atât inițiator, cât și interpus sau interfață pentru interesele celor care par să fi rămas neidentificați.

Miza era atât de mare, încât Daniel Dragomir nu s-ar fi oprit nici după arestarea executanților, în 2016. Fostul ofiter SRI le-ar fi spus israelienilor cu care ar fi colaborat să stea liniștiți pentru că procurorii nu au probe și că nu vor păți nimic.

Dragomir ar fi fost deranjat de ancheta în care era vizat de DNA. Între timp, el a și fost condamnat în acel dosar la 3 ani și 10 luni cu executare. A fugit, însă, înainte de sentință iar acum este dat în urmărire. În 2016, Laura Codruța Kovesi a spus că familia și sa a fost hărțuită.

În dosar, doar executanții, doi angajați, au fost condamnați până acum, însă au primit pedepse cu suspendare. 

Articolul precedentAlina Bica, fosta șefă a DIICOT, susține că nu este fugară, dar vrea să execute pedeapsa în Italia
Articolul următorElena Udrea, din nou la instanță. Începe, pe fond, procesul ”Hidroelectrica”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.