Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a susținut în fața unei instanțe din Italia că nu este fugară, dar că nu vrea să revină în țară. Aceasta a precizat că, dacă sentința va fi confirmată, va solicita să execute pedeapsa în Italia, anunță Realitatea Plus, citând presa locală.

Presa italiană notează că Alina Bica locuiește de aproximativ un an în Puglia, alături de partenerul său. Fosta șefă a DIICOT ar fi consultant legal pentru companii din zona Brescia.

La audierile din Italia, aceasta ar fi declarat că este nevinovată și că sentința din dosarul său s-a bazat pe o interpretare particulară a legii, precizând că, dacă judecătorii o vor menține, va solicita să execute pedeapsa în Italia pentru că în România există o singură închisoare pentru femei, anunță Realitatea Plus.

Bica a fost reținută vineri în Italia și urmează să fie extrădată în România. Autoritățile de la București au emis un mandat international de arestare pe numele său, după ce a fost condamnată, în noiembrie 2019, la patru ani de închisoare în dosarul ,,RAFO”. Fosta șefă a DIICOT a fost acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, inculpat în dosar.

Articolul precedentEugen Stan, polițistul-pedofil care a agresat doi copii într-un lift din Capitală, condamnat la 19 ani de închisoare
Articolul următorDosarul „Black Cube”: Secretele din spatele spionării lui Kovesi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.