Procurorii cercetează posibile fapte de fals în declarații în cazul lui Traian Băsescu, potrivit unor surse. Dosarul a fost deschis în contextul scandalului legat de colaborarea fostului președinte cu Securitatea. Nimeni nu e pus sub acuzare până în acest moment.

„Este o plângere făcută de Grupul de Investigatii Politice imediat ce CNSAS a dat comunicatul înainte de alegerile europarlamentare. Din punctul meu de vedere, nu e nimic nou sub soare. Știu de existența dosarului de doi ani. Când voi fi chemat de procurori, pentru că probabil au așteptat verdictul final al Înaltei Curți, mă voi prezenta.

Nu știu dacă vor aștepta și un verdict al Curții Europene pentru Drepturile Omului. Înca nu am fost chemat, înțeleg că este un dosar in rem, pentru mine este important dacă procurorii vor aștepta și decizia CEDO sau nu. Dacă nu o vor aștepta, mă voi prezenta și voi da răspunsurile cuvenite întrebărilor.

De-a lungul întregii derulări a acestui dosar nu m-am lansat în speculații, nu voi spune punctul meu de vedere decât în fața procurorilor. Îmi mențin punctul de vedere, că nu am făcut poliție politică. Au existat niște regulamente. E ușor când te judecă oamenii care nu știu reglementările armatei din 1975.

Tot ce este scris de mine îmi asum, resping orice este scris de alții, nu am fost singur pe lumea asta. Nu sunt singurul care știa niste lucruri. Justiția asa a considerat. Nu mi-am adus aminte de note până nu le-am văzut, sunt scrise amândouă în aceeași zi”, a precizat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

CITEȘTE ȘI: Generalul Ioan Talpeș: „Sunt convins că Traian Băsescu știe cine i-a scris dosarul”

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPeste 200.000 de lei şi 3 kg de droguri de mare risc, descoperite la membrii unor grupări infracţionale din Bucureşti şi Ilfov
Articolul următorFetiță de 13 ani, considerată principalul suspect în cazul dublei crime din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.