Poliţiştii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, la data de 24 ianuarie a.c., doi tineri din Ilfov, bănuiți de săvârșirea unor tentative la furt calificat.

În noaptea de 23/24 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, susținuți de Serviciul pentru Acțiuni Speciale, în cadrul activităților preventiv-combative pe linia protejării patrimoniului, au depistat doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor tentative de furt calificat din societăți comerciale, de pe raza municipiului Buzău.

În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada decembrie 2020-ianuarie a.c., cei doi bărbaţi, de 21, respectiv 29 de ani, ambii din județul Ilfov, ar fi comis trei acte infracționale similare, la o farmacie și două case de pariuri sportive din Buzău, în toate situațiile fiind surprinși de declanșarea sistemului antiefracție. Bănuiții ar fi săvârșit aceleași infracțiuni pe raza mai multor județe.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni, cei doi bărbaţi au fost opriţi în trafic, în municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism care efectua transport persoane în regim taxi.

Asupra acestora au fost identificate mai multe obiecte/ustensile ce ar putea fi folosite la furturi.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii au luat faţă de cei doi bărbaţi măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior instanța de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Cum a fost îngropat unul din cele mai mari dosare de corupție din România
Articolul următorFOTO| Percheziții într-un dosar de braconaj piscicol și furt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.