Directorul STB, Adrian Criț  a spus că toți cei care au refuzat să iasă pe traseu vor fi trași la răspundere penal, iar compania a lansat deja anunțuri pentru angajarea de șoferi.  Criț i-a avertizat pe greviști că în contractul colectiv pe care l-au semnat există prevederi care se pot întoarce împotriva lor. 

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Contractul colectiv e foarte ferm, cine nu se prezintă la muncă timp de trei zile, are contractul desfăcut. Am identificat cine era programat la muncă, verificăm cine nu s-a prezentat. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu spun că vor pleca toți. Vom fi mai fermi cu selecția. Există sesizare la Parchet, va exista un dosar deschis și pentru zădărnicirea bolilor, de la acele protest”, a declarat directorul STB Adrian Criț.

Acesta a precizat că liderii de sindicat care au provocat cel mai lung protest din istoria companiei nu vor scăpa nepedepsiți.
 
„Caracatița din această instituție trebuie să fie stârpită. Implicarea sindicatului a făcut posibilă declanșarea grevei ilegale. Vă rog, reluați activitatea, respectați legea și locuitorii Bucureștiului. Dacă există o listă de doleanțe, aceasta trebuie discutată”, a spus directorul STB.

Criț a precizat că șoferii care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați și există  înregistrări care au fost transmise organele de cercetare penală.

„În multe cazuri șefii de autobaze nu au înmânat șoferilor cheile și actele autovehiculelor,” a precizat acesta.

Potrivit estimărilor oficiale, fiecare zi de grevă la STB a provocat pagube de aproximativ 1 milion de euro. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPercheziții în Neamț și Iași într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată
Articolul următorÎPS Teodosie contestă în instanţă decizia de carantinare şi amenzile primite pentru că nu a respectat carantina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.