Plenul reunit al Parlamentului se reunește miercuri pentru a dezbate solicitarea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că noul Avocat al Poporului va fi numit până la finalul lunii iunie.

”Astăzi, la 13:00, dezbatem solicitarea de revocare din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni pentru a elibera raportul pe solicitarea formulată de PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti proiectul de hotărâre de revocare”, a spus Orban.

Întrebat ce i se reproșează Avocatului Poporului, liderul PNL a precizat că ”încălcarea Constituției și a legilor țării.”

Orban a dat asigurări că până la finalul lunii iunie va fi numit un alt Avocat al Poporului, cu toate că în Coaliție nu s-a decis încă nimic.

Reaminim că rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului au fost respinse, marți, de senatori şi deputaţi, în şedinţă comună. În urma votului, PSD a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională. În plus, înaintea ședinței, Rebate Weber le-a transmis parlamentarilor că eventuala respingere a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 și 2020 ale instituției ar încălca dispozițiile constituționale și legale.

În spațiul public au fost vehiculate mai multe nume pentru preluarea funcției de conducere în cadrul instituției Avocatul Poporului, printre care Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.

Articolul precedentDREPTUL LA ADEVĂR
Articolul următorO nouă amânare în dosarul ”Colectiv” – Procesul, judecat în septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.