Curtea de Apel Brașov a decis astăzi să-l condamne la 7 ani și 10 luni de închisoare cu executare pe fostul președinte al Consiliului Județean Brașov. În primă instanță, în anul 2020, în aprilie 2020, Căncescu primise 7 ani de închisoatre cu executare. 

Magistrații au decis și confiscarea sumei de aproape 1,3 milioane de lei de la societatea S.C. Canaris S.R.L. deținută de fostul șef al PNL Brașov, considerată mită de judecători. Deși, inițial, primise o pedeapsă de 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare, omul de afaceri și liderul Partidului Conservator la acea vreme, Ion Diniță, a primit, astăzi, o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Fostul administrator public al județului la data faptelor, Radu Ispas, a fost achitat de magistrați. 

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în acest dosar, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA – Serviciul Teritorial Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. În dosar au mai fost cercetaţi fostul deputat al Partidului Conservator (PC) Ion Diniţă, fostul administrator public al judeţului Braşov la data faptelor, Radu Ispas, precum şi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene, conform DNA.

UPDATE IPJ BRAȘOV: 

La data de 1 februarie 2022, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Brașov pe numele unui bărbat, în vârstă de 70 ani din județul Brașov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.  Bărbatul, care nu era urmărit național, a fost preluat și urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentRazie de amploare a poliţiştilor în Ploiești și Păulești. Au fost puse în executare 12 percheziţii domiciliare
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț cere Curții Supreme să anuleze excluderea sa din magistratură, dispusă de CSM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.