Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova fiind acuzat de fraudă informatiă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Alături de Rădoi, a mai fost reţinut un alt bărbat, tot din judeţul Olt. Cei doi au înşelat mai multe primării din judeţele Olt, Argeş, Ilfov şi Hunedoara.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Dolj, măsura reţinerii a fost luată de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare a Fraudelor.

Cei doi bărbaţi sunt cercetați într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, privind săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Anchetatorii spun că Remus Rădoi şi celălalt bărbat, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totala de 1.509.712 lei, reprezentând sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă.

Totodată, pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați.

„Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentRemus Rădoi, zis Codiţă, săltat din sediul Judecătoriei Caracal
Articolul următorATAC CIBERNETIC de tip DDOS asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiștii instituției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.