Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost respins, sâmbătă, de specialiştii instituţiei, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, „sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04.30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naționale, https://english.mapn.ro/, s-a declanșat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS)”.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS.

 

„Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, mai arată sursa citată.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCodiţă din Caracal, reţinut de procurori. Ce acuzaţii i se aduc
Articolul următorSorin Oprescu ar putea fi eliberat astăzi din închisoare – Judecătorii decid astăzi soarta fostului primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.