Un nou pas în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie pentru foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a trimis procurorului general cererile de urmărire penală a celor  doi foști miniștri aprobate de președintele Klaus Iohannis.

Ministra justiției, dna. Alina Ștefania Gorghiu i-a transmis Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul zilei de marți, 28 noiembrie 2023, cererile de urmărire penală formulate de Președintele României privind pe:

– domnul Vlad Vasile VOICULESCU, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției

– doamna Ioana MIHĂILĂ, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției

Cererile au fost transmise în temeiul art. 18 și 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu: 

– cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al Sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a două infracțiuni  de abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal și a unei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, prevăzută de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal și la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008;

Vlad Voiculescu, despre scandalul achiziționării vaccinurilor în pandemie: ”Decizia de a cumpara acea cantitate a apartinut lui Florin Cîțu”

– cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al Sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către aceasta a infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri, a transmis Administrația prezidențială. 

Dosarul vaccinurilor din pandemie: Ce spun procurorii despre TUNUL de un miliard de euro – Nume mari în anchetă

 

Articolul precedentCătălin Cherecheș a fost prins în Germania! Cum a fost găsit fugarul condamnat la 5 ani de închisoare
Articolul următorEleva din Oradea care l-a înjunghiat pe pedagogul internatului a fost ARESTATĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.