Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, astăzi, 2.310 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Astăzi, la ora 5.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Franța.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un spaţiu special amenajat în podeaua microbuzului, dar și disimulate printre bagajele personale, 2.310 pachete cu ţigări.  

În urma celor constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria, contra sumei de 12.000 leva, pentru consum propriu și în vederea transportării lor în Franța, pentru rude.

Țigările, în valoare de 48.510 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPrioritățile la capitolul Justiției din programul de guvernare al Cabinetului Cîțu
Articolul următorAvocatii Baroului Galati au protestat pe treptele Palatului Justitiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.