Un tânăr din comuna Moftin, județul Satu Mare, a fost iertat de către procurori și judecători, după ce a mărturisit motivul pentru care a fost nevoit să fure. 

Printr-o decizie luată luna trecută, procurori și judecători au hotărât să renunțe la urmărire penală în cazul tânărului, cu atât mai mult cu cât prejudiciul a fost recuperat în totalitate. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, în data de 16.01.2022, pe timp de zi, tânărul a sustras un număr de opt arbori de esenţă salcâm, de pe terenul extravilan, situat în localitatea Istrău, comuna Moftin. În cauză a fost reclamat un prejudiciu în valoare de 500 lei, care a fost recuperat integral. 

Cu toate că prejudiciul a fost recuperat, proprietarul păgubit a precizat în fața polițiștilor și procurorului de caz că doreşte tragerea la răspundere penală a tânărului pentru fapta comisă. 

Făptașul a recunoscut infracţiunea săvârşită, arătând că a procedat ca atare deoarece a avut nevoie de lemne de foc, pentru a se încălzi, şi nu a ştiut că nu are voie să taie lemne din acea zonă. 

Magistrații Judecătoriei Carei au încuviințat soluția procurorului, care a decis să renunțe la urmărire penală, fiindcă în caz nu există interes public, conform presasm.ro 

”Astfel, se constată că, în mod corect, procurorul de caz, în urma evaluării materialului de urmărire penală existent în cauză, a apreciat că deoarece pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi raport de cele menţionate, se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”, au decis magistrații Judecătoriei Carei. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentDeputatul suspect de sex cu minori, anchetă la Parchetul General – ÎPS Teodosie i-ar fi făcut cunoștință deputatului cu un minor
Articolul următorMedic ginecolog de la Polizu, acuzat de omor: copiii născuți prematur, aruncați la gunoi până mureau sau uciși pentru a nu mai ocupa loc în incubator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.