Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, transmite, în mesajul de Ziua Justiției, că „munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de «maraton fără sfârşit»” și „suntem datori să repunem Justiția română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justițiilor europene”.

Ministrul Justiției – Cătălin Predoiu a transmis duminică, de Ziua Justiției că „rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate”.

„Căutarea Adevărului și a Dreptății fac parte din natura umană și constituie un implacabil destin al umanității. De aceea, Justitia est fundamentum regnorum și munca pentru construcția „Catedralei Justiției” este nesfârșită. Rolul Justiției nu este doar de a dezlega pricini și conflicte, de a lămuri acuzații și apărări, ci de a reuși să facă Dreptate!
 
Dar capacitatea Justiției de a face Dreptate depinde de foarte multe condiționări, de la calitatea învățământului juridic superior, a nivelului de pregătire a profesorilor și absolvenților de Drept, până la raționalitatea organizării instanțelor și parchetelor și calitatea legilor adoptate de Parlament. Lista acestor condiționări ar putea continua și cu alte provocări rămase la stadiul de deziderat. De aceea, munca pentru modernizarea și perfecționarea Justiției este un fel de „maraton fără sfârșit”, un drum fără capăt, un ideal care se cere permanent urmărit.
 
Îmi exprim încrederea că, în 2022, vom continua să marcăm progrese pe acest drum, pentru binele justițiabililor, pentru binele tuturor! Succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituționale ale statului, dar și de disponibilitatea fiecărui profesionist implicat în actul de Justiție.
 
Cu toții suntem datori să repunem Justiția română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justițiilor europene. Suntem în ceasul al 12-lea pentru a ne îndeplini acest obiectiv. De acest deziderat atârnă interese fundamentale ale cetățenilor români și ale statului român.
La mulți ani Justiției române!”, a transmis ministrul Cătălin Predoiu, duminică, în mesajul de Ziua Justiției.
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAngajați de la bancă, JAF de peste 23 de milioane de lei din banii de PENSII! Percheziții în 12 județe
Articolul următorDrepturi, Nu Doar Obligații! Care Îți Sunt Drepturile În Folosirea Energiei Electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.