Cătălin Lăscuț, regele duty-free-urilor este audiat, în această dimineață, la sediul DNA. Lăscuț este unul dintre cei 5 acționari, cu 20%, ai firmei Millenium Pro Design SRL, cea care operează magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni.

În dosar apar nume grele din politică, precum Sorin Grindeanu și Rareș Bogdan. Ambii politicieni au susținut că nu au comis ilegalități și că vor da explicații fără probleme în fața procurorilor pentru că nu au de ce să se teamă.

DNA spune că nu a făcut publice informații din dosar

„La data de 28 martie 2023, în vederea respectării dreptului la apărare, procurorul de caz a procedat la predarea, pe baza unor procese verbale, către inculpați și apărătorii lor aleși a câte unui exemplar din ordonanțele prin care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale. În conținutul acelor procese verbale s-au menționat, printre altele, următoarele:

„S-a adus la cunoștință apărătorului ales și suspectului că potrivit art. 94 alin. 5, 8 Cod procedură penală:

«5) În cursul urmăririi penale, avocatul are obligația de a păstra confidențialitatea sau secretul datelor și actelor de care a luat cunoștință cu ocazia consultării dosarului.

8) Dispozițiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător cu privire la dreptul părților și al subiecților procesuali principali de a consulta dosarul»”.

Cu aceeași ocazie, în vederea respectării dreptului la apărare, procurorul de caz a procedat la predarea, tot pe baza unor procese verbale, de copii de pe actele de urmărire penală, către apărătorii aleși ai inculpaților, la cererea acestora, conform art. 94 Cod procedură penală. În cuprinsul acelor procese verbale s-au menționat, printre altele, următoarele:

„Față de predarea copiilor dosarului de urmărire penală am adus la cunoștința supectului și avocatului ales, următoarele:

• Copiile predate conțin și date cu caracter personal,

• aceste date cu caracter personal au fost puse la dispoziție în temeiul dispozițiilor art. 94 din Codul de Procedură Penală, exclusiv în scopul exercitării dreptului la apărare,

• este interzisă utilizarea datelor cu caracter personal conținute de copiile predate în alte scopuri,

• suspectul/avocatul ales se angajează să păstreze confidențialitatea tuturor informațiilor conținute de materialele înmânate, fiindu-i, în acest sens, interzisă transmiterea sau divulgarea datelor, inclusiv cu caracter personal, către orice alt terț de prezenta cauză. Prin terț se înțelege orice altă persoană în afara avocatului, organe judiciare.”, transmite DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentStudent bursier la Universitatea din Brașov, expulzat din România pentru presupuse legături cu teroriștii HAMAS
Articolul următorPercheziţii în Ilfov şi Dâmboviţa la persoane bănuite de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.