Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii acuză presiuni din partea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție după ce doi membri, Nicolae Solomon şi Florin Deac, au fost citaţi de către procurorul Adina Florea în două dosare deschise în 2018 în care au calitatea de martori.

Procurorii din CSM denunţă o campanie de intimidare, inclusiv prin intermediul mass media. Secţia pentru procurori a CSM anunţă că va sesiza Comisia Europeană în acest caz.

Pe data de 13 februarie a fost emisă citația pentru procuorul Nicolae Solomon, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat în 2018 la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Dosarul are ca obiect infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Citarea s-a făcut chiar la sediul CSM, iar actul este semnat chiar de procurorul Adina Florea, cea care conduce interimar SIIJ.

La o zi distanță, 14 februarie a fost citat și Florin Deac, tot în calitate de martor, și tot într-un dosar înregistrat în 2018. El trebuie să se prezinte în dimineața de 19 februarie la sediul SIIJ. Dosarul are ca obiect infracţiunile de neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Din nou, citarea poarteă semnătura controversatei Adina Florea..

„Despre citarea celor doi membrii CSM, s-au scurs  informații în mass media în dimineața zilei de 17 februarie, înaintea desfășurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal. Citarea celor doi membri a avut loc la foarte scurt timp după ce Secția pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri înaintate de către Ministrul Justiției, în vederea ocupării funcțiilor de vârf la nivelul Ministerul Public, dintre care două au fost negative”, se arată într-un comunicat emis Secția pentru Procuori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Articolul precedentMotivarea în dosarul Mineriadei: ”Lui Iliescu i s-a încălcat în mod grav și iremediabil dreptul la apărare”
Articolul următorDosarul BELINA: Piloții elicopterului folosit de Dragnea se pregătesc de audieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.