În urma unor percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistrița şi a comunei Livezile, judeţul Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat DIICOT remis presei, în perioada iulie 2016 – martie 2020, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare, un număr 5 persoane vătămate, pe care le-a transportat în Germania şi le-a gazduit într-o locuinţă închiriată iar apoi le-a plasat în diferite localuri și cluburi de noapte, obținând peste 300.000 euro din practicarea prostituției de către victime.

De asemenea, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, în vederea practicării prostituției, prin promisiuni de angajare în străinătate, pentru îngrijirea unui copil, pe care ulterior a transportat-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituția în favoarea sa.

Pentru a ascunde originea ilicită a unor sume de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate, în perioada 2016 – 2017, inculpatul a achiziționat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau alte articole de uz casnic, pe care le-a transportat în România, după care le-a comercializat.

În cursul acestei zile inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în cauză se efectuează împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Articolul precedentDoi candidați la primărie din județul Alba, declarați incompatibili, pot intra în cursa electorală dar nu pot deveni primari
Articolul următorFostul Manager al Spitalului de Arși din Capitală, urmărit penal pentru luare de mită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.