Procurorul Nistor Călin ar putea fi delegat în funcția de șef al Secției infracțiunilor asimilate celor de corupție, departament care funcționează în cadrul DNA. Călin a fost respins de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la concursul pentru funcția de procuror-șef al parchetului anticorupție.

Delegarea lui Nistor Călin va fi decisă de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror CĂLIN NISTOR” – punctul de pe ordinea de zi al ședinței din 26 februarie.

Cine e Nistor Călin

Procurorul Nistor Călin a condus Direcția Națională Anticorupție în calitate de șef interimar, după ce Anca Jurma a renunțat la funcție. Jurma fusese delegată după revocarea Laurei Codruța Kovesi.

El a fost numit adjunct al DNA în 2013. Anterior, din 2008, a fost șef al DNA Pitești.

Ca procuror de caz a instrumentat dosare precum cele în care au fost implicați Constantin Nicolescu, Antonie Solomon și Cornel Penescu (”mită în fotbal”).

Foto: puterea.ro

Articolul precedentANALIZĂ | Klaus Vs. Iohannis. Același președinte, două abordări diferite. Cum trata Iohannis avizele CSM în 2018
Articolul următorPredoiu, criticat dur după ce le-a apărat pe Scutea și Hosu: ”Termeni disprețuitori”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.