În urma unor  investigații efectuate, polițiștii orașului Voluntari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea fără drept a denumirilor de  ”Barou” sau denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, exercitarea fără drept a unei profesii în formă continuată (49 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale), falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, în formă continuată (8 acte materiale).

În fapt, în luna decembrie 2020, un bărbat, în vârstă de 58 de ani, s-ar fi recomandat ca având calitatea de avocat, context în care, a încheiat cu două persoane vătămate contracte de asistență juridică, ulterior menținând aspectele neconforme cu realitatea, și ar fi întocmit înscrisuri pentru serviciile prestate, ce conțineau denumirea  Barou sau Uniunea  Națională a Barourilor din România, și pe care ar fi aplicat o ștampilă, care ar fi  atestat, în fals, calitatea sa de avocat, în baroul București, informează IPJ Ilfov.

La data de 7 februarie a c., în cadrul activităților de urmărire penală, polițiștii din Voluntari au efectuat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, 2douăpercheziții, în Voluntari și București, la adresele unei  persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor investigate.

În urmă probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale din Voluntari au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului respectiv, iar în cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCâte milioane de euro cheltuie statul român pe „eternul” șantier de la IPJ Vaslui
Articolul următorSuspectul dublului asasinat din Iași va fi supus testului POLIGRAF! Urmărirea penală în acest dosar a fost EXTINSĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.