Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru un bărbat care s-a întors recent din Italia și, deși are simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a folosit un autobuz pentru a se deplasa în Capitală.

Anchetatorii fac cercetări pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În ziua de 17.03.2020 o persoană de sex masculin a călătorit cu mijlocul de transport în comun aparținând STB pe linia 104, cu toate că în urmă cu două zile s-a întors de la Roma și acuza tuse puternică, febră și amețeală, simptome specifice virusului COVID 19, nerespectând măsura izolării la domiciliu”, potrivit procurorilor.

Linia de autobuz 104 circulă pe relația Cora Pantelimon – Piața Operei si retur.

Potrivit unor surse, polițiștii au fost sesizați, prin 112, de un călător. Bărbatul este născut în 1999. Tânărul cu simptome specifice noului virus a fost dus la Institutul Matei Balș.

Până în prezent, procurorii și polițiștii au deschis peste 40 de dosare în cazul unor persoane care nu au respectat măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Articolul precedentSe cer pedepse uriașe pentru suspecții care nu respectă izolarea și carantina | Până la 15 ani dacă victima infectată moare – PROPUNEREA COMPLETĂ
Articolul următorCoronavirus. Primul site care va fi închis pentru fake news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.