Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 5 percheziții la mai multe persoane bănuite că ar fi plasat în circulație bancnote falsificate de 50 de euro. După descinderi, trei bărbați au fost reținuți.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.  Totodată, au fost puse în executare 4 de mandate de aducere.

Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada august 2020 – ianuarie 2021, membrii grupării ar fi procurat, deţinut şi plasat în circulaţie cel puţin 150 de bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind stabilit la suma de 6.400 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate telefoane și documente cu valoare probatorie.

Trei  bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă., se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMai mulți poliţişti de la direcția de permise din Suceava, trimişi în judecată de DNA
Articolul următorElena Udrea și Ioana Băsescu află astăzi sentința în dosarul campaniei prezidențiale din 2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.