Prima demisie la nivel superior în Poliția Română după tragedia de la 2 Mai. Șeful IPJ Constanța, chestorul Constantin Glugă, și-a înaintat demisia luni, 28 august. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat luni, într-o declarație de presă la sediul ministerului, că șeful Poliției Constanța și-a dat demisia din funcție în urma evenimentelor care au condus la accidentul din 2 Mai, atunci când tânărul aflat drogat la volan și care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei, fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului rutier şi a fost lăsat să plece fără să fie testat pentru consum de droguri.

„În cursul zilei de astăzi, dl inspector-șef Constantin Adrian Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție”, a declarat, luni, ministrul de Interne, în declarația de presă în care a prezentat raportul Corpului de Control legat de accidentul mortal.

Accidentul de la 2 Mai | Cătălin Predoiu: Erori grave la nivelul tuturor palierelor ierarhice. Șeful IPJ Constanța, eliberat din funcție

„Voi lua măsurile care urmează: Reorganizarea de sus până sus a IPJ Constanța. Întreaga structură organizatorică va fi regândită,. Desființez IPJ și îl vom regândi pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea. Noua organigramă va fi adoptată în jurul datei de 15 octombrie, până atunci va fi conducere interimară.

Mădălina-Sorina Vlangăr, comisar–șef, în vârstă de 45 de ani, este noul șef interimar al IPJ Constanța. Aceasta este fost sef de brigadă de Combatere a Criminalității și a ocupat funcția de atașat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru celelalte IPJ-uri“, a precizat ministrul Cătălin Predoiu. 

 

 

Articolul precedentŞoferul de 19 ani care a condus beat și a lovit mortal trei tineri din Alba, arestat pentru 30 de zile
Articolul următorClotilde Armand, audiată de procurori: „Am calitatea de suspect”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.