Carcase de porc, brânză, covoare și zeci de mii de lei dați ca șpagă de subordonații din teritoriu unei șefe de la Resurse Umane din Ministerul Agriculturii. 

Șpaga care pleca de la angajații de la Direcția Agricolă din cadrul Ministerului Agriculturii ajungea la directoarea departamentului de Resurse Umane. Dosarul intentat de către DNA Timișoara a scos la iveală faptul că sumele proveneau chiar din bani publici. Aceasta nu primea însă doar importante sume de bani. Accepta produse alimentare, dar și electronice. A primit telefoane, laptopuri, un aparat de cafea și un covor. Totul ca să aranjeze anumite concursuri de angajare. 

La schimb, directoarea livra subiectele pentru concursuri aranjate, în urma cărora erau angajate, printre alții, pile ale celor din Direcția din Caraș-Severin. Luna trecută, directoarea a recunoscut la DNA săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată și a acceptat să primească doi ani de închisoare, cu suspendare, procurorii luând în calcul că a ajutat la trimiterea în judecată, anul trecut, a lui Adrian Ionuț Chesnoiu, ministru al Agriculturii între 2021 și 2022, și el inculpat pentru implicarea în concursuri trucate.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDescinderi în București și Ilfov – zeci de mămici au înșelat statul cu 5,5 milioane de lei! Adeverințe false pentru creșterea copilului
Articolul următorKovesi începe să simtă frica. Gușă acuză un derapaj grav: AMENINȚĂRI la adresa familiei sale – încercări eșuate de intimidare. Ce jocuri face binomul Coldea-Kovesi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.