Frații Tate sunt vizați de acuzații mai grave decât cele formulate anterior împotriva lor. Procurorii români au anunțat, marți, că Andrew și Tristan, împreună cu alți 2 suspecți, sunt anchetați pentru trafic de persoane în formă continuată, o infracțiune mai gravă decât acuzațiile separate de trafic de persoane.

Frații Tate și două suspecte românce se află în arest la domiciliu, pe durata derulării unei anchete penale pentru presupus trafic de persoane, viol și alcătuirea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor – acuzații pe care le-au negat, scrie Reuters.

Traficul de adulți este pedepsit cu închisoarea de până la 10 ani. În dosar – care a inclus iniţial șase femei – a fost adăugată încă o victimă, a precizat purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Echipa de avocaţi a fraților Tate afirmă că modificările anunţate marți sunt în „interesul juridic” al suspecților. „Cadrul legal a fost revizuit și modificat pentru a asigura menținerea unei anchete imparțiale”, au spus aceștia într-un comunicat.

Tot marți, procurorii DIICOT au declarat că au deschis o anchetă penală separată împotriva unui român apropiat fraților Tate pentru acuzații de trafic de ființe umane și formarea unui grup criminal pentru exploatarea sexuală a șapte femei. Este vorba de Vlad Obuzic, ale cărui conturi pe platformele de socializare online înfăţişează imagini cu el şi frații Tate, dar și de alți doi suspecți și-au recrutat presupusele victime seducându-le și pretinzând în mod fals că își doresc o relație sau o căsătorie.

Victimele au fost apoi forțate să producă conținut pornografic pentru site-uri de socializare, suspecții păstrând majoritatea câștigurilor. „Pentru a-şi asigura loialitatea victimelor și că faptul că acestea vor efectua servicii doar în beneficiul membrilor grupului, acestea au fost obligate să-și tatueze numele sau fața membrului din grup care le exploata”, au precizat procurorii, într-un comunicat.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDonald Trump, REȚINUT! Fostul președinte american va fi acuzat în mod oficial de 37 de infracțiuni!
Articolul următorCameră specială de audiere a minorilor, victime sau martori ai unor infracțiuni din sfera criminalității organizate, inaugurată la DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.