Dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri la preţuri subevaluate a fost restituit de Curtea de Apel Constanţa la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Decizia instanţei este definitivă.

„Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cauza privind pe inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Enache Marcela, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 118/P/2015 din data de 21.12.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa”, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanţa.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată împreună cu Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanţa pentru că în perioada 2007 – 2012 ar fi încălcat atribuţiile de serviciu şi ar fi dispus vânzarea a zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa în alte condiţii decât prin licitaţie publică (negociere directă) şi fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

“De asemenea, terenurile respective, situate în staţiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potenţial turistic şi comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la preţuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.
 
În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanţa, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacţiilor respective”, se arată în comunicatul DNA. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMaestrul păpușar liberal | Cine sunt oamenii din rețeaua lui Hubert Thuma și legătura cu primarul arestat de la Otopeni
Articolul următorIlfov. Trei rețineri în dosarul de înșelăciune cu bilete la ordin și file CEC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.