Procuroarea Mihaela Iorga-Moraru a fost propusă de Alina Gorghiu, ministrul Justiției, pentru funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA).

Alina Gorghiu, actualul Ministru al Justiției, a avansat numele procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru pentru funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, potrivit Agerpres. Consiliul Superior al Magistraturii va lua decizia finală cu privire la această propunere, scrie solidnews.ro.

Activitatea anterioară a Mihaielei Iorga-Moraru la DNA a fost sub mandatele lui Daniel Morar și Laurei Codruța Kovesi, iar colaborarea cu aceasta din urmă a fost marcată de divergențe ce au ajuns în instanță.

„MECIURILE” CU KOVESI

Într-un episod din iulie 2017, Kovesi a emis un ordin de demitere a Mihaielei Iorga-Moraru din postul de procuror DNA, invocând neînregistrarea unui denunț conform prevederilor legale și neprezentarea acestuia șefului secției respective pentru repartizare. Ulterior, Mihaiela Iorga-Moraru a acționat-o în judecată, solicitând despăgubiri de 10.000 de euro, susținând că a fost supusă unor presiuni morale și emoționale. Procesul s-a încheiat cu anularea ordinului de demitere, fără acordarea de despăgubiri.

În aceeași perioadă, Mihaiela Iorga-Moraru a indicat existența unei tensiuni între ea și Laura Kovesi, sugerând că aceasta ar fi fost determinată, „probabil”, de refuzul de a da curs „anumitor solicitări”, făcând referire la un dosar în care era implicată Elena Udrea.

CSM a aprobat demiterea, iar Mihaiela Iorga-Moraru a fost transferată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, însă nu a activat acolo, fiind delegată imediat la Parchetul General. Conflictul dintre cele două a continuat după ce DNA a anunțat că a descoperit nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, incluzând o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate în biroul său.

Ulterior, în noiembrie 2017, Mihaiela Iorga-Moraru a fost pusă sub acuzare de DNA Ploiești și ulterior trimisă în judecată câteva luni mai târziu, pentru că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internaţional şi cercetat de DIICOT, scopul fiind acela de a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a acestuia. Ulterior, rechizitoriul întocmit de DNA Ploieşti a fost anulat de Instanţa supremă.

În februarie 2018, Mihaiela Iorga-Moraru a declarat, într-un interviu televizat, că Laura Kovesi ar fi solicitat urgentarea dosarului unui fost ministru vehiculat pentru postul de premier, însă Kovesi a negat existența unei astfel de discuții.

În iulie 2018, Laura – Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis, în timp ce Mihaiela Iorga-Moraru a fost transferată la Secția specială, o nouă structură creată pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați.

COPILUL PROCUROAREI MIHAELA IORGA-MORARU, LOVIT DE O MAȘINĂ PE TRECEREA DE PIETONI

În octombrie 2017, procuroarea Mihaela Iorga Moraru a dezvăluit, la Antena 3, că fiica sa, care ar fi fost sunată de procurorii DNA, a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni.

Mihai Gâdea: Aveți ceva pe suflet? Se întâmplă ceva cu familia dvs?

Mihaela Iorga Moraru: Da, se întâmplă, dar, ca să fie elucidate aceste lucruri, nu vă pot da mai multe detalii.

Mihai Gâdea: Sunteți sigură?

Mihaela Iorga Moraru: Sunt sigură. Nu neapărat pentru mine, ci pentru a evita ca astfel de situații să se mai întâmple și altora.

(…)

Mihai Gâdea: E cineva din familia dvs. care a fost amenințat sau a pățit ceva?

Mihaela Iorga Moraru: Da, e cineva din familia mea. O întâmplare care este cel puțin suspectă, dacă nu mai mult.

Daca Grecu: Care i-a pus viața în pericol?

Mihaela Iorga Moraru: Da.

Mihai Gâdea: Doamnă, vă întreb direct. Copilul dvs a fost lovit de o mașină?

Mihaela Iorga Moraru: Da, este adevărat.

Mihai Gâdea: Pe trecerea de pietoni?

Mihaela Iorga Moraru: Da, este adevărat.

Mihai Gâdea: În ce stare e acum?

Mihaela Iorga Moraru: Sperăm că e o stare bună.

Mihai Gâdea: Copilul dvs. care a fost sunat?

Mihaela Iorga Moraru: Da.

(…)

Mihai Gâdea: Dacă veți ajunge la concluzia că lovirea copilului dvs. pe o trecere de pietoni nu a fost un accident, nu a fost o întâmplare, vorbiți. Vom vedea dacă este o coincidență sau nu, dar lăsați copiii în pace! Dacă aveți răfuieli, duceți-le cu oameni cu care aveți răfuieli.

Șoferul ar fi fugit de la locul accidentului. În 2018, Mihaela Iorga bănuia că cineva o urmărea pe fiica ei.

Articolul precedentZi decisivă pentru Florin Cîțu. Senatorii decid azi dacă îi ridică imunitatea
Articolul următorSenatul a votat ridicarea imunității parlamentare a lui Florin Cîțu, în dosarul tunului cu vaccinuri anti-COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.