Astăzi, 9 februarie 2022, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un funcționar public, expert superior în cadrul unei instituții publice din municipiul Galați, imediat după ce a primit suma de 200 de euro, de la o persoană ce avea obligația să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pentru a-i întocmi pontajele, fără ca persoana în cauză să se prezinte efectiv la muncă.

Totodată, cu ocazia primirii sumei de bani menționate, funcționarul public a întocmit în fals un pontaj pe care l-a prezentat martorului denunțător să-l semneze, în care a atestat în fals cum că acesta din urmă a efectuat zilele de muncă neremunerată în folosul comunității în perioada 31.01 – 09.02.2022.

De asemenea, la aceeași dată, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Galați au efectuat o percheziție domiciliară în biroul funcționarului.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual, inițiat în baza unui denunț înregistrat la nivelul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Galați.

În cauză a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate în dosarul penal, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a suspectului.

”Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se menționează în comunicatul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVIDEO. Un nou termen în Dosarul Caracal
Articolul următorAlertă în țară: o minoră de 13 ani, din Sibiu, a fost răpită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.