Mai multe percheziții au loc marți dimineața, în București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița, la locuințele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor prin intermediul unor firme de construcţii. 

Aproximativ 100 de  polițiști  ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun  în aplicare 28 de mandate de percheziție și vor conduce la audieri mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor  de evaziune fiscală și spălare a banilor.

„La data de 29 septembrie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice – Sector 5 din cadrul Poliției Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziție domiciliară în  municipiului București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor  firme ce activează,  în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție, ar fi înregistrat  în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip ,,fantoma,,.

Totodată,  persoanele bănuite  ar  fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip ,,fantoma,, în contul unor firme din Turcia. Prejudiciul estimat este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. și impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție  din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.” se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentLaura Codruța Kovesi devine primul șef al Parchetului European după ce a depus jurământul
Articolul următorFostul director al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală, a fost trimis în judecată de DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.