Poliția efectuează 14 percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite că ar fi folosit acte false pentru a obține credite de la instituții financiare și bancare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, efectuează 14 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov şi în Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărţi de identitate reale şi 160 de cărţi de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obţinut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei”, conform unui comunicat de presă al IGPR transmis miercuri.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor fi conduse peste 10 persoane la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, ai serviciilor de investigaţii criminale şi al luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Bucureşti şi Ilfov.

Articolul precedentDIICOT: A fost găsită cea mai mare captură de ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro
Articolul următorAvere nejustificată de peste 30 de milioane de lei pentru o judecătoare de la Tribunalul București. ANI a intrat pe fir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.