Dan Pintilie, patronul firmei Fairshow SRL din Săcălaz, cea mai mare firmă de materiale pirotehnice din România, și fratele acestuia, Valentin, au fost reținuți, în această seară de către polițiștii din Buzău.

Conform anchetatorilor ”cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi vizează un agent economic, care ar fi creat la nivel național un circuit fictiv de livrare articole pirotehnice, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Perchezițiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru (magazine şi depozite) a 11 agenți economici, toate având ca obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fără respectarea prevederilor legale.

Poliţiştii au descoperit şi ridicat 5512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și T1, 2700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deținute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare şi înscrisuri”.

Dan Pintilie are pe rolul instanțelor din România mai multe procese cu Poliția Română în care a contestat confiscarea mai multor transporturi de marfă, în ultimul an, și a cerut despăgubiri pentru prejudiciile create prin indisponibilizarea mărfii. Acesta a acuzat faptul că a devenit ”țintă” pentru a face loc mafiei artificiilor, care introduce ilegal materiale pirotehnice în România, scrie pressalert.ro

Foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBritanicii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către DIICOT fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol
Articolul următorÎnregistrările făcute de SRI pot reveni probe în dosar! Noile propuneri ale lui Predoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.