Activista antivaccinistă Olivia Steer, dar și fostul președinte Traian Băsescu, au fost amendați de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru o serie de afirmații despre minoritățile etnice.

Olivia Steer, cunoscută pentru mesaje care inițial au negat existența pandemiei, pentru ca apoi să devină antivaccniste și antirestricții, a fost amendată cu 5.000 de lei pentru o întrebare cu caracter jignitor la adresa victimelor Holocaustului. 

„Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” este postarea pentru care Olivia Moisescu Steer a fost amendată, pe motiv că a încălcat dreptul la demnitate.

Aceasta a afirmat într-o postare pe pagina sa de socializare că va ataca decizia în instanță: ”După cum ați aflat, probabil, din presă, CNCD m-a amendat, azi, cu 5000 de lei, pentru o postare de anul trecut, acuzîndu-mă, în mod injust, de discriminare. Voi ataca decizia și, pînă la obținerea unei sentințe definitive, mă voi abține să scriu alte comentarii.”

Tot în ședința de miercuri a fost sancționat, tot cu 5.000 de lei, și fostul președinte Traian Băsescu. Într-un comentariu mai amplu pe Facebook, Băsescu a făcut legătura între apartenența etnică și infracționalitate: „clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile țării” și “grupările țigănești de tip mafiot”.

Remarcile fostului șef al statului au fost catalogate drept încălcări ale dreptului la demnitate.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentNicușor Dan este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI)
Articolul următorRadu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.