Un proces, aflat pe rol Judecătoria Alba Iulia poate fi considerat o noutate în practica judiciară din România. Un tată este judecat pentru”abuz emoțional” asupra copilului său minor. Bărbatul a ajuns în banca acuzațiilor pentru că a pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia.

Tatăl copilului mai este acuzat oficial de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului și rele tratamente aplicate minorului, informează ziare.com.

Potrivit actelor emise de judecătorul de cameră preliminară, în perioada martie 2018 – martie 2022, inculpatul „a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”.

Potrivit procurorilor, tatăl pus sub acuzare a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a îl face pe copil să îi fie frică de mama sa și să o respingă. Acesta a pelat la ”exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost presentată ca o amenințare, precum și prin întreținerea aitutdinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

În continuare se susține că aceste fapte „constituie expresia unui abuz emoțional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”, ca urmare a unui raport de expertiză psihologică judiciară.

În plus, în actul de sesizare se mai susține că timp de aproape cinci ani, bărbatul l-a reținut pe minor fără consimţământul mamei acestuia, încălcând mai multe hotărâri judecătorești.  

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedent“Rețeaua din Sectorul 5”. Percheziții ale Poliției Capitalei la 11 adrese din București, Ilfov şi Vâlcea, într-un dosar de cămătărie și proxenetism. Florin Salam, audiat ca martor
Articolul următorPrahova. Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 în Ploieşti, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.