Tribunalul București a decis, marți, prelungirea arestării preventive cu 30 de zile a celor patru persoane inculpate în acest dosar. Printre cei arestați se numără și Cătălin Lăscuț, supranumit „regele duty-free-urilor”, dar și Ivan George Alexandru, director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Dosarul vizează contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, acolo unde de curând a fost deschisă și o sală de jocuri.

Potrivit procurorilor DNA, George Alexandru Ivan ar fi cerut o mită de 22,4 milioane de euro pentru prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul Aeroportului Otopeni.

La finalul lunii martie au avut loc percheziții la sediul aeroportului pentru licitații de spații comerciale. DNA a deschis o anchetă în acest sens.

Fostul director al CNAB și alte 3 persoane, reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Aeroportul Otopeni: luare de mită și trafic de influență – SCHEMA INFRACȚIONALITĂȚII. Cât mai tace Grindeanu?

Articolul precedentCriminalul de la Onești și-a primit pedeapsa definitivă: 30 de ani de închisoare. Și soția acestuia a primit ani grei de detenție
Articolul următorCei doi poliţişti prinşi în timp ce luau mită pe Calea Dorobanţi au fost plasaţi în arest la domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.