Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe o trecere de pietoni din Capitală urmează să fie supus unui test poligraf. Totodată, copila care a scăpat cu viață, dar cu răni majore, va fi audiată de procurori la domiciliu.

 
Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, a menţionat că i-au fost aprobate şi solicitările privind audierea, la domiciliu, a celeilalte fetiţe, care a fost rănită în accident, şi privind depunerea „planului de acţiune” pentru a vedea unde se îndrepta poliţistul.
 
Avocatul solicitase audierea celei de-a doua fetiţe, care a supravieţuit accidentului şi a cărei stare de sănătate este bună, el propunând procurorului de caz să discute cu copila la domiciliul acesteia. 

Cuculis susţinea, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.  

„Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, săptămâna trecută, avocatul Adrian Cuculis.  

El preciza că Marina, cea de-a doua fetiţă care se afla împreună cu Raisa atunci când a avut loc accidentul, ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci. 

Cuculis mai preciza că a solicitat procurorului de caz audierea copilei la domiciliul acesteia, pentru ca ea să nu fie supusă unor noi traume. 

”Nu putem să o audiem în Parchet. Mi se parte o chestiune mult prea intruzivă în viaţa ei şi, mai ales că este tulburată în urma accidentului, cererea a fost de audiere la domiciliul fetei şi aşteptăm să se pronunţe doamna procuror inclusiv pe această cerere”, spunea avocatul. 

În 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului.  Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCătălin Predoiu, primul semnal oficial legat de aplicarea deciziei CJUE în justiția din România
Articolul următorNicușor Dan este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.