Nicușor Dan a anunțat luni, pe Facebook, că Primăria Capitalei va renunța la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților. ”Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia”, a scris edilul, potrivit realitatea.net

Primarul Capitalei a făcut publice și dosarele aflate pe rolul instanțelor, acuzând-o pe Firea că a folosit instituția pentru propria imagine și pentru a-i imtimida pe cei care aveau alte opinii.

”Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a scris Nicușor Dan. 

 

Primarul Capitalei a subliniat că atitudinea vechii administrații se va schimba. 
”Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a mai scris edilul.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDNA cere președintelui Iohannis aviz pentru urmărirea penală a lui C. P. Tăriceanu
Articolul următorLudovic Orban a anunțat prioritățile Parlamentului: „Bugetul, legile justiției, dar și să îmbunătățim legislația în codul administrativ la legea salarizării”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.