Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților a declarat, vineri, că PNL este profund preocupat de reforma justiției. Acesta a menționat că majoritatea condusă de PSD a provocat grave stricăciuni sistemului de Justiție.

 

„Obiectivul fundamental al PNL este acela de a asigura independenţa justiţiei, de a asigura un cadru legislativ la nivelul standardelor europene, care să asigure liberul acces al cetăţeanului la justiţiei. Proiectele de modificare a legilor justiţiei vor trebui să facă obiectul unor ample dezbateri în societate. Proiectul care a fost trimis de către ministrul Justiţiei către CSM nu este un proiect care să fi fost discutat în coaliţie şi care să fi fost supus unei dezbateri publice ample, aşa cum de altfel solicita şi Comisia de la Veneţia.

Suntem după o perioadă în care majoritatea condusă de PSD a provocat grave stricăciuni sistemului de Justiție. Este nevoie de o dezbatere foarte serioasă în întreaga societate astfel încât legile care vor fi adoptate de Parlament să repare într-un fel aceste stricăciuni și să permită o funcționare normală a instituțiilor din justiție.

PNL este profund preocupat de reforma justiției. Avem ca prioritate să asigurăm un cadru legislativ modern. Vom fi implicați direct în procesul de dezbatere și îmbunătățire astfel încât rezultatul să fie niște legi bune”, a declarat Ludovic Orban, după o vizită la sediul Monitorului Oficial.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVIDEO Scene TERIFIANTE în fața unei secții de poliție din Ilfov: Polițist, rănit GRAV de un bărbat, cu un cuțit. Atacul, PREMEDITAT
Articolul următorATENȚIE la fraudele on-line!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.