CSM a suspendat-o din funcție pe judecătoarea de la Brăila care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore în vârsta de 13 ani de la începutul activității infracționale, respectiv de 14 ani de la sfârșitul aceleiași perioade, și a întreținut raporturi sexuale în repetate rânduri, fără consimțământul acesteia. 

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior a decis luni suspendarea temporară din funcție a judecătoarei Cristina Coarnă de la Brăila până la un rezultat final al cercetării disciplinare declanșate de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia.

Este vorba despre judecătoarea care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, motivând că aptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare și nici nu au existat ieșiri în stradă sau proteste în presă.

„Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din  oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la  finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568„, se arată în minuta ședinței CSM.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCum au dat zeci de studenți cu stângul în Drept(ul). Misterul EXAMENELOR FRAUDATE la facultate
Articolul următorEXCLUSIV LEGILE PUTERII Fratele lui Marian Zlotea anunță că fostul europarlamentar s-a predat în Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.