Fostul primar al Capitalei scapă de brațul legii din România. Instanța din Grecia a respins extrădarea sa pe motiv că acesta nu va fi corespunzător tratat pentru bolile de care suferă.

Instanța din Grecia a decis să nu-l extrădeze pe Sorin Oprescu în România, acolo unde are de ispășit zece ani și opt luni de închisoare.

Judecătorii eleni consideră că Sorin Oprescu nu va beneficia de un tratament corespunzător pentru bolile de care suferă.

Astfel, Sorin Oprescu va rămâne în Grecia pe o perioadă nedeterminată și se află în stare de libertate. 

Sorin Oprescu a cerut anularea condamnării la două instanțe de judecată. Contestațiile au fost depuse în România, iar avocații speră că, în acest fel, va scăpa de sentința penală și de pedeapsa de 10 ani și 8 luni cu executare.

O altă contestație la executare se află pe rolul Curții de Apel București, dar se va judeca abia pe 23 septembrie, potrivit Realitatea PLUS.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, atunci când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința a fost dată la mijlocul lunii mai, dar fostul edil se afla în Grecia încă din aprilie.

Oprescu a fost reținut în Grecia, dar o instanță locală a decis să-l elibereze pe o cauțiune de 5.000 de euro. Judecătorii din Atena au termen de 40 de zile pentru a stabili dacă permit extrădarea fostului primar general al Capitalei.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCel mai mare scandal de grup infracțional organizat din România – Prejudiciul este de peste 700 de milioane – Dracea și ceilalti suspecti, asistați de avocatul Iancu Toader
Articolul următorPetre Daea la DNA. Este audiat în dosarul fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.