Trei persoane au fost prinse în flagrant de către Poliția Rutieră Ilfov. Respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere. 

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbați, respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

În fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

La aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat 3 percheziții, respectiv la sediul unei școli de șoferi, din București și la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane, depistate în flagrant. 
 
În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei de 18 octombrie a.c., 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov s-au deplasat în județele Iași, Călărași, Bacău, Ialomița și București, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări.

Imagine

Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat(sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu „sufleorul”, acesta din urmă transmițându-le răspunsurile.

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

Imagine

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals informatic fals în declarații și abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În urma probatorului administrat, polițiștii rutieri ilfoveni au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 dintre cele 46 de persoane, urmând ca la data de 19 octombrie a.c., persoanele în cauză să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri de luare a măsurilor preventive

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentOperațiune de proporții la nivel național, împotriva crimei organizate. Sute de descinderi și percheziții
Articolul următorFostul șef al Inspectoratului de Poliție Cluj a fost reținut! Mircea Rus este suspect de abuz în seriviciu în formă continuată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.